Přejdi na obsah
  • Zprávy
  • Tištěný infáček
  • Firmy na Slánsku
  • Ceník inzerce
  • Kontakt

Slánský Infáček

Váš internetový deník a tištěný měsíčník pro Slánsko, Kladensko a Lounsko.

Slánský Infáček
Slánský Infáček
Menu
  • Aktuálně
  • Kultura
  • Sport
  • Krimi
  • Komiks
  • Tipy na výlet
  • Staré pohlednice
  • Střípky historie
  • Komerční
Menu

Ondřej Slanina dorazí do Královic: víkend, kdy ryby nemají kam utéct

Sdílet na Facebooku
Sdílet na X / Twitteru
Aktuálně  |  25.11.2025

Králický dvůr si letos chystá víkend, který by rozbrečel i kapra. Po dvou letech se totiž v Královicích u Slaného zvedne tradiční podívaná: výlov rybníka. A aby toho nebylo málo, restaurace hned vedle přidává vlastní gurmánský útok v podobě třídenních rybích hodů. Kdo si to naplánuje chytře, může během jednoho víkendu vidět rybu v bahně, na pánvi i na talíři. Vše na jednom místě, jen pět minut chůze od sebe. Logistický sen pro všechny, kteří se potřebují rozhodovat co nejmíň.

Sobotní výlov začíná 29. listopadu v devět ráno. Rybáři v gumáčkách a broďácích tam tradičně svádějí nerovný boj s mokrým kluzkým inventářem rybníka. Kapři, líni, amuři, tolstolobici i candáti se tváří, že nikam nejdou, ale zkušené ruce rybářů mají jiný názor. Na místě půjde rovnou nakoupit čerstvé ryby, takže domácí kuchyně může večer zavonět po podzimu a bahně. K tomu přibude stánkový útok: uzené ryby, kapří hranolky, teplé nápoje, bůček, krkovička, klobása a sladké vdolky pro ty, kterým ryby připomínají něco traumatického z dětství.

O atmosféru se postará skupina Pohodaři, která má v názvu jasný úkol. Děti dostanou své aktivity, dospělí dostanou své nápoje a oba tábory si nějaký čas nebudou překážet. Ondřej Slanina z populární televizní dvojice Kluci v akci bude přímo u rybníka připravovat rybí dobroty, zatímco Petr Čtvrtníček se postará o humor, protože nic nedoladí výlov rybníka tak dobře jako někdo, kdo ví, jak to chodí, když se národ topí v absurditách.

Tím to ale nekončí. Restaurace Královický dvůr rozjíždí od 28. do 30. listopadu vlastní gastronomický program, který vyhlíží jako dovolená pro chuťové buňky. Kapří hranolky s houbovou majonézou, tradiční rybí polévka z kapra, candát v citrusové marinádě připravený ve stylu ceviche a sumeček na másle s dýňovým pyré a karamelizovanou šalotkou. To už není podzimní vesnický výlov, to je skoro lázeň pro lidi, kteří chtějí rybu zažít v její vznešené formě. Rezervaci raději nepodceňovat, protože 606 716 020 se bude ozývat častěji než telefonní ústředna na Štědrý den.

Kdo chce zažít kompletní rybí víkend, měl by spojit obě akce. Ráno výlov u rybníka, kde se bahno snaží tvářit jako roční období, a odpoledne pohodlný přesun do restaurace, kde se ryby už nevzpírají, protože prošly tím, čím projít měly. Do Královic se dá dojet autem, vlakem nebo autobusem a z Prahy je to slabá půlhodina. Z Loun ještě méně.

Pokud zkrátka existuje víkend, kdy má ryba poslední slovo, bude to právě tenhle. Královice oživí starý rituál a celé to doplní o gurmánský servis. A jestli někdo stále tvrdí, že podzim je nudný, tak ještě nezažil rybník, kde to opravdu žije.

Partneři

Nejnovější zprávy

Ondřej Slanina dorazí do Královic: víkend, kdy ryby nemají kam utéct



ZOO se nedělá samo. Petr Fejk ve Slaném ukáže, jak to opravdu chodí



Cože? Masné krámy změnili majitele?